Otthonfelújítási támogatás

Napelemes rendszer most 50%-os állami támogatással!

A gyermeket nevelő családok támogatást igényelhetnek, napelemes rendszer vásárlására a OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS 2021 518/2020. (XI. 25.) kormányrendelet értelmében.

Az igényelhető támogatás mértéke a napelemes rendszer, villanyszerelés, elektromos fűtés, árának legfeljebb 50%-a lehet maximum 3.000.000 Ft azaz hárommillió Forint összegben!

VÁLLALJUK A PÁLYÁZAT TELJES LEBONYOLÍTÁSÁT, A PÁLYÁZTATÁST - AZ ENGEDÉLYEZTETÉST - MAJD A TERVEZÉST ÉS KIVITELEZÉST IS!

A legalább egy gyermeket nevelő családok 2021 január 1. után igénybe vehetik az otthon felújítási támogatást. A lakóhely felújítási költségek felét átvállalja az állam ami maximum 3 millió Ft támogatási összeget jelent. 2021 Jan. 1. után indított lakásfelújításokra, a felújításokról összegyűjtött számlákat benyújtva az állam a felújítási költségek felét (maximum 3 millió Ft-ig) visszautalja a támogatást igénylő család részére. A támogatás 50-50%-os arányban kell szerepeljen a kivitelezést végző vállalkozó díja és az anyagköltség. A támogatás utólagos finanszírozású, ezért a támogatást igénylőnek előre meg kell finanszíroznia a munkálatokat és az anyagköltséget. Az otthon felújítási támogatás többek közt napelemes rendszerre, elektromos fűtésre és villanyszerelésre is igényelhető!

Kik igényelhetik a támogatást?
A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő igénylő – azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy
élettársak közösen, együttes igénylőként – igényelheti.
Legalább egy együttlakó gyermek kell a támogatáshoz, a legalább 12. hetes magzatok és a nagykorúvá vált, a 25. életévüket még be nem töltött együtt élő gyermek. Megváltozott munkaképességű személy , örökbefogadott gyermek esetén ha a támogatást benyújtó a gyermek törvényes gyámja. Az érintett ingatlannál állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik,tartózkodási hely nem elfogadható,más tartózkodási hely nem kizáró ok. Házaspárok és élettársak mellett egyszülős családok és különélők, elváltak is élhetnek a támogatási lehetőséggel. Elvált szülök esetén a gyermekével élő szülő a támogatás jogosultja.

Nav: A támogatás feltétele a köztartozás menetesség
Ingatlan: Az igénylő illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik –a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek,az igénylő – együttes igénylés esetén mindkét fél –, valamint a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett valamennyi kiskorú gyermeke a támogatással érintett lakásban legalább egy éve lakóhellyel rendelkezik

Tb: A támogatás igénylésének feltétele-együttes igénylés esetén legalább az egyik igénylő –büntetőjogi felelőssége mellett, a Társadalombiztosítási Azonosító Jele megadásával teljes bizonyítóerejű 30 napnál nem régebbi magánokiratba nyilatkozik, hogy a támogatás iránti kérelem benyújtásának időpontjában legalább 1 éve maximum 30 nap megszakítással aktív folyamatos jogviszonya szerint biztosított igénylő!

Támogatott tevékenységek

a) víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, belső hálózatának kiépítése cseréje
b) fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
c) fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
d) az épület szigetelése, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
e) a külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje,
párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása,
f) tető cseréje, felújítása, szigetelése,
g) égéstermék-elvezető építése, korszerűsítése,
h) klímaberendezés beépítése, cseréje,
i), napelemes rendszer 2021 június 30-ig megkötött áramszolgáltatói szerződés esetén szaldó, azt követően bruttó elszámolással, napkollektor telepítése, cseréje,
j) belső tér felújítása, ideértve a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét,
felújítását, festését, tapétázását, a galériaépítést, a belső lépcső kialakítását és cseréjét, a szaniterek beépítését vagy
cseréjét, a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét, a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök
beépítését, cseréjét vagy felújítását,
k) a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló hely (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása, k) a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség
(így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása,
l) kerítés építése,
m) gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása,
n) terasz, loggia, erkély, előtető építése,
o) térburkolat készítése, cseréje,
p) télikert kialakítása,
q) – amennyiben az igénylő vagy gyermeke mozgáskorlátozott személynek minősül – a meghatározott
akadálymentesítési munkák,
r) alapozási szerkezet megerősítése, valamint
s) beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje.
Számítási példák az igényelhető támogatás összegére:
A támogatás összege a lakás felújítására,napelemes rendszerre fordított költségeknek legfeljebb az 50%-a lehet, amely azonban nem lehet több 3.000.000 Ft-nál. Fontos szabály, hogy a Kincstár által kiutalt támogatás összegében a vállalkozási díj és az anyagköltség 50-50%-ban oszlik meg. Tehát a benyújtott kérelemhez csatolt számlák között feltétlenül kell lennie minimum 25-25 % vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának.

Példaszámítások

 • 1.) Felújítás teljes költsége: 6.000.000,- Ft
  Anyagköltség: 4.500.000,- Ft
  Munkadíj: 1.500.000,- Ft
  Kifizethető támogatás: 3.000.000,- F
  Tekintettel arra, hogy a támogatás összegében az anyagköltség és a munkadíj arányának 50-50 %-nak kell lennie, ami 1.500.000 – 1.500.000 Ft-tal teljesül, jár a maximális összeg.
 • 2.) Felújítás teljes költsége: 5.000.000,- Ft
  Anyagköltség: 4.000.000,- Ft
  Munkadíj: 1.000.000,- Ft
  Kifizethető támogatás: 2.000.000,- Ft
  A maximális támogatási összeg 2.500.000,- Ft lenne, de mivel a munkadíj csak 1.000.000,- Ft-ot tesz ki, az 50-50 %-os szabály akkor érvényesül, ha az anyagköltségből is csak 1.000.000,- Ft-ot veszünk figyelembe, így a kifizethető támogatás 2.000.000,- Ft.
 • 3.) Felújítás teljes költsége: 1.000.000,- Ft
  Anyagköltség: 1.000.000,- Ft
  Munkadíj: 0,- Ft
  Kifizethető támogatás: 0,- Ft
  A kifizethető támogatás 500.000,- Ft lenne, ha legalább 250.000,- Ft összegű munkadíjról szóló számla is benyújtásra került volna. Tekintettel arra, hogy ebben az esetben az egyik költség a lehetséges támogatási összeg 50 %-a alatt van, az 50-50 %-os szabály semmiképpen nem érvényesülhet, így támogatás nem fizethető ki.

A támogatást kizárólag a jogszabályban felsorolt kivitelezési, építési munkák végrehajtását és az utolsó számlák kiegyenlítését követően 60 napos határidőn belül lehet igényelni.

Milyen nyilatkozatok szükségesek a kérelemhez?
A kérelemhez szükséges legfontosabb nyilatkozatok elérhetők és letölthetők a Kincstár honlapjáról
https://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/kerelem-benyujtasanak-nyomtatvanyai

Sok sikert kívánunk!

Napelem szerelés, karbantartás és forgalmazás
Dolgoztasd meg a napot és nullázd le a villanyszámlád!

electrify.hu - több mint villanyszerelés

 

Ajánlatkérés

  Rendszer kiépítéseKarbantartásBővítésSzervizelés
  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a szívet.

  elerhetoseg

  ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  10:00 - 18:00

  has been added to the cart. View Cart
  Weboldalunk bizonyos elemei sütiket alkalmazva működnek.
  Weboldalunk bizonyos elemei sütiket alkalmazva működnek.